Laddar

KLART: Fler platser till sjuksköterskeutbildning till Trelleborg

Nu ska fler kunna utbilda sig sig sjuksköterska i Trelleborg. "Min vision är att fler killar och tjejer från Trelleborg ska kunna få en del av sin utbildning på hemorten" säger regiondirektör Alf Jönsson.

delningar

Region Skåne och Malmö Universitet har gjort en ny överenskommelse som innebär att fler man dubblerar antalet platser till sjuksköterskeutbildningen i Trelleborg. Platserna handlar om de praktiska delarna av utbildningen.

Från och med hösten 2019 kommer man att öka antalet öronmärkta platser från 8 till 16 stycken. Även Ystad får nya utbildningsplatser.

– Min vision är att fler killar och tjejer från Trelleborg och Ystad ska kunna få en del av sin utbildning på hemorten, säger regiondirektör Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

Efter avslutad utbildning hoppas man att man på att många vill stanna på de sjukhusen man utbildat sig på. Därmed skulle rekryteringsprocessen underlättas för Trelleborgs sjukhus.

–  Det här kommer att skapa större möjligheter att rekrytera sjuksköterskor och det är givetvis också bra för studenterna som inte behöver pendla till sin verksamhetsförlagda utbildning. Jag är mycket tacksam för det stora engagemang i frågan jag mött från Malmö universitet och våra nya sjukhuschefer i Trelleborg och Ystad. Det bådar gott för framtiden, säger Alf Jönsson.

– Den här överenskommelsen betyder att sjukhusen kommer att ta ett större lokalt ansvar för den verksamhetsförlagda utbildningen. Det gör att fler kommer att kunna slutföra utbildningen och att de blivande sjuksköterskorna är ännu bättre förberedda för yrkeslivet, säger Carin Alm Roijer, prefekt vid Hälsa och samhälle på Malmö universitet.

 

Relaterade artiklar