Laddar

KLART: De tar över Trelleborgs Centralstation

Nu står det klart att Alsingevallen AB tar över både Centralstationen och Tullkammaren. "Vi kommer att vårda och bevara för kommande generationer" säger företagets ägare Bengt Nilsson.

delningar

Trelleborgs Hamn AB har under en tid velat sälja Trelleborgs centralstation och Tullkammaren. Under måndagsförmiddagen gick bolaget ut med att båda fastigheterna är sålda.

Nya ägare blir Alsingevallen AB, som säger att ägarbytet inte kommer att innebära någon förändring för hyresgästerna.

– Vi är glada och stolta att förvärvet av både Centralstationen och Tullkammaren lyckades. Vi kommer att vårda och bevara för kommande generationer och kommer alltid att prioritera en långsiktig hållbar förvaltning tillsammans med en nystart för nya och befintliga hyresgäster, Bengt Nilsson, ägare av Alsingevallen AB.

Även Trelleborgs Hamn är nöjda med att kunna lämna över byggnaderna i goda händer.

– Jag tycker att det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till dessa fantastiska byggnader till ett företag som är förankrat i Trelleborg och önskar Alsingevallen och dess ägare Bengt Nilsson stort lycka till, säger Jörgen Nilsson, VD för Trelleborgs Hamn och fortsätter.

– För Trelleborgs Hamn är försäljningen ett steg i arbetet med att fokusera på kärnverksamheten, med att flytta hamnen och dess nya färjelägen.