Laddar

Kidnappades av män – tvingades stjäla från butik

En man uppges ha blivit indragen i en bil av två okända män. Men polisen är skeptisk till mannens berättelse.

delningar

På kvällen den 29 november ska en man ha stått i korsningen Hantverkaregatan/Nygatan i Trelleborg när han plötsligt blev knuffad av två okända personer. Samtidigt ska han ha fått en svart luva över sig och en man ska ha sagt åt honom att han skulle betala 10 000 kronor för verktyg som han förvarat åt personerna.

Mannen ska sedan ha sagt åt mannen att nästa gång de hörde av sig skulle han befinna sig utanför sin bostad för att sedan transporteras till ett varuhus där han skulle tillgripa verktyg.

Vid ett senare tillfälle ska mannen ha blivit förd till Ica Maxi där de båda männen ska ha sagt åt honom att stjäla. Mannen ska ha känt sig tvungen att tillgripa gods och gjorde som de sa. Exakt vad mannen stal är dock okänt.

Den utsatte mannen är i 35-årsåldern och han anmälde händelsen under tisdagen. Han uppger att han aldrig tidigare träffat gärningsmännen och har lämnat ett signalement till polisen.

Men polisens förundersökningsledare Anders Oxelbrand är skeptisk till mannens berättelse och tror att den inte stämmer.

– Jag kan säga att det finns ingenting gör att det här brottet kan styrkas. Absolut ingenting som tyder på att det här ens har hänt.

Relaterade artiklar