Laddar

Kerstin har 100 år av inredning under samma tak

På Sydkustens auktioner finns unika produkter i överflöd. På ett och ett halv år har Kerstin Månssons verksamhet gått från en liten hobby till ett populärt tillhål för stadens fyndjägare.

delningar

I lokalerna hos Sydkustens auktioner i Trelleborg blandas inredning från flera årtionden. I ena hörnet hittar man finska glas, i ett annat ett campingbord från 50-talet och i ett tredje en gammal enarmad bandit. I mitten står ägaren Kerstin Månsson och blickar ut över alla fynd.

– Det började med att jag såg andra som höll på med det här och jag handlade mycket privat. Sedan tänkte jag att jag ville köra här i Trelleborg. Det är väldigt smidigt. Trelleborgarna kan sitta och buda hemma vid datorn och sen enkelt åka hit och hämta sina saker, säger Kerstin Månsson.

Varför blev det nätauktioner och inte en fysisk butik? – Det ligger i tiden. För många personer är det en hobby att buda. Det går dels att göra fynd och dels att slåss om objekt som ligger en varmt om hjärtat.

Butiken har varit öppen i ett och ett halv år. Många av sakerna som Kerstin auktionerar ut, kommer från Trelleborg och kranskommunerna. Objekten består främst av saker som annars hade hamnat på tippen.

– Jag önskar att vi svenskar inte slängde så mycket saker på soptippen. Även om vi ratar någonting själva är det många gånger andra som vill ha det. Då är det bättre att lämna in sakerna hit. Här får grejerna en andra chans.

Även om auktionerna sker via nätet har Kerstin öppet två dagar i veckan, så den som är intresserad av ett objekt kan komma och se det i verkligheten först.

– Det kommer in väldigt många roliga grejer och då vill man kanske titta på den i verkligheten och inte bara via datorn, säger Kerstin Månsson och berättar om sitt hittills roligaste objekt.

– En gång hade jag en rickshaw här inne, så man kan få in precis vad som helst. Den blev väldigt populär och gick för några tusen kronor.

I skrivande stund finns inga fordon utan lagret domineras av glas, porslin, tavlor och möbler.

Finns det något som är trendigt just nu? – Jag ser en tydlig trend i att många vill köpa möbler som de kan måla och renovera. Många vill göra något nytt av möblerna. Sedan är sextio- och sjuttiotalet väldigt populärt just nu.

Nu hoppas hon att fler trelleborgare ska få upp ögonen för verksamheten, både som kunder och som givare.

– Jag tycker det är helt oacceptabelt att slänga fina saker. Det är mycket roligare att ge det ett nytt hem istället, säger Kerstin Månsson med ett leende.