Laddar

”Kan bli aktuellt att byta namn och flytta från Trelleborg”

Trelleborgs FF:s huvudsponsor Mellby Gård riktar öppen kritik mot Trelleborgs kommun. Nu hotar man med att klubben kan lämna både Vångavallen och kommunen enligt Kvällsposten.

delningar

Det är tidningen Kvällsposten som uppmärksammar det man kallar för ett öppet krig mellan Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun. I en intervju med Kvällsposten riktar företagets huvudsponsor stor kritik mot kommunen och går så långt att han hotar med att klubben kan lämna Trelleborg.

– Tycker kommunen det är fullständigt ointressant ha ett elitlag i stan med sitt namn kan man ju tänka sig ett annat namn på klubben. Det är inget omöjligt scenario, säger Mellby Gårds VD Johan Andersson till Kvällsposten.

I samma artikel säger han att klubben kan komma att flytta från Vångavallen.

– Inget kan uteslutas. Jag vet att klubben redan kollar på andra arenor i Skåne, säger Johan Andersson till Kvällsposten.

Bakgrunden till bråket är att han anser att Trelleborgs FF inte får samma stöd som elitklubbar i andra städer. Bland annat uppges klubben få betala hyra för sin egen plan, något som sker i få andra elitklubbar i Sverige.

Trelleborgs FF:s sportchef Mattias Kronwall har inte hört talas om artikeln när 24Trelleborg når honom. Han önskar istället att få återkomma i ärendet under dagen.

Relaterade artiklar