Laddar

Räddningstjänsten varnar: ”Det är jättedåligt väglag”

Räddningstjänsten uppmanar trafikanter att ta det försiktigt i trafiken. "Det snöar och är halt och Trafkverket har svårt att hinna med att halkbekämpa", säger inre befäl Mattias Sköld.

delningar

Vid 07.30 på lördagen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka på Inre ringvägen norr om Rosengårdsrondellen. Det rörde sig om en personbil som hade kört in i räcket.

– Det ska vara en singelolycka och det ser inte ut att vara några personskador. Men vi har varit på plats och hjälpt till, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Initialt stängdes vägen av kring rondellen men vid 08.00 ska det gå att ta sig fram som vanligt förbi olycksplatsen. Det är i nuläget okänt om personbilen behövde bärgas från platsen.

Mattias Sköld meddelar att det i nuläget är väldigt halt och dåligt väglag i Malmö, och uppmanar lördagens trafikanter till försiktighet på vägarna.

– Vi bytte precis av här så jag körde nyss på ringvägen och det är jättedåligt väglag verkligen. Det är drivande snö över hela vägbanan och väldigt halt, säger han och fortsätter:

– Om man ska uppmana alla till något så är det att hålla låg hastighet och stora avstånd för det är jättedåligt väglag nu på morgonen.

Även Trafikverket har gått ut med en varning för besvärligt väglag. Enligt Trafikverket gäller varningen för framförallt Sydvästra Skåne.

Öresundsbron varnar också vindkänsliga fordon från att köra på bron.

 

Relaterade artiklar