Laddar

Tre larm från samma gata: ”Håller ögonen på den adressen”

För tredje gånger under torsdagen har räddningstjänsten i Trelleborg fått larm från samma gata.

delningar

Klockan 16.37 på torsdagen fick SOS Alarm in ett larm om en misstänkt brand i Trelleborg. Larmet kom från Syster Jennys väg, som räddningstjänsten fått larm från två gånger tidigare under dagen.

Redan klockan 11.52 fick räddningstjänsten larm om en brand i en rondell vid Syster Jennys, något som visade sig vara ett falsk larm. Lyckligtvis valde räddningstjänsten att inte åka ut på larmet. Runt 13.30-tiden kom nästa larm från adressen, då vid ett sophus.

– Det brann i ett fristående sophus, men personerna på platsen hade själva släckt branden, sa Håkan Månsson hos räddningstjänsten syd till 24Trelleborg då.

Det senaste larmet rörde sig om en brand vid samma sopkärl som tidigare och räddningstjänsten fick släcka branden för andra gången på samma dag.

– Vi var tidigare och släckte på den adressen och jag skulle inte räkna med att det rör sig om en dålig släckning, utan det kan vara någon som varit där och tänt eld igen, säger Mattias Sköld, inre befäl räddningstjänsten Syd.

Tre larm från samma adress på en dag kan inte vara normalt? – Nej, jag kan säga att vi har ögonen på den adressen i natt, säger Mattias Sköld.