Laddar

Folkkära Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död

Hon blev 80 år gammal.

delningar

Den folkkära svenska sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson har gått bort efter en kort tids sjukdom.

Följande skrev hennes dotter Kristin Kaspersen på Instagram under tisdagen:

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita. Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras. Kärlek❤️”

Lill-Babs, ursprungligen från Järvsö i Hälsingland, blev med sin långa och mångbottnade karriär en folkkär artist och underhållare. Hon har medverkat i otaliga tv-program och shower samt representerat Sverige i Eurovision Song Contest.

Bland hennes mest populära låtar hittar man hennes version av Stikkan Anderssons ”Är du kär i mej ännu Klas-Göran?” och ”En tuff brud i lyxförpackning”.