Laddar

EXTRA: Del av kvinnokropp hittad där Kim Wall försvann

Dansk polis uppger att de hittat delar av en kropp där svenske journalisten Kim Wall försvann.

delningar

Köpenhamnspolisen skriver på sin Twitter att de hittat en kvinnokropp i det område där man söker efter svenske journalisten Kim Wall.

Kroppen ska enligt polisen ha hittats nära den danska ön Amager i Öresund.

– Det är en privatperson som larmat polisen, säger Henrik Stormer vid Köpenhamnspolisen till SVT.

Men i övrigt är polisen förtegna kring upptäckten.

– Vi fick information om att det låg en kropp i vattnet på sydvästra sidan på Amager. Just nu pågår det en utredning, så jag har inga fler kommentarer nu, säger Henrik Stormer.

Under en presskonferens berättade polis att det var en cyklist som upptäckte kroppen och att det rör sig om delar av en kropp. Det som hittades i vattnet var en torso, alltså en kropp utan armar, ben och huvud.

– Vi har säkrat kroppen, det är en kvinna. Vi kan inte säga något konkret ännu, det är för tidigt och vi vet inte om det är Kim Wall, säger Köpenhamnspolisens Jens Möller Jensen, chef för sektionen för grova brott på presskonferensen.

Under måndagen berättade dansk polis i ett pressmeddelande att Peter Madsen uppgett att Kim Wall dog efter en olycka på ubåten och att han därefter begravt hennes till havs i Kögebukten. Madsens försvarsadvokat hävdar däremot att sin klient är oskyldig.

1541 modtog Kbh Politi anm om et kvindelig i vandet på SV siden af Amager. Der pågår netop nu nærmere undersøgelse i sagen. INTET yderligere
— Københavns Politi (@KobenhavnPoliti) August 21, 2017