Laddar

Tre byggnader utbrända i gårdsbrand utanför Trelleborg

En kraftig brand utanför Trelleborg bröt ut under tisdagen.

delningar

Klockan 17.25 på tisdagen fick SOS Alarm in ett larm om en brand i Trelleborgs kommun. Branden inträffade på en gård och räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

– Det är en kringbyggd gård i Fjärdingslöv som brinner. Vid framkomst är det flera byggnader som brinner och i nuläget är tre byggnader utbrunna, säger Gustaf Sandell, inre befäl räddningstjänsten Syd och fortsätter:

– Vi jobbar just nu med att försöka skydda boningshuset och begränsa spridning till en intilliggande åker.

Räddningstjänsten skickade stora resurser till platsen.

– Det är bland annat enheter från Skurup, Vellinge och Burlöv på plats. Jag skulle uppskatta det till ett 25-tal brandmän. Det är på landsbygden så det är ett antal vattenbilar, säger Gustaf Sandell.

Finns det djur på gården i någon av byggnaderna? – Jag har inte fått några indikationer på att det skulle vara en gård med djur, men vågar inte svära på det.

Elden spred sig även till åkern vilket gjorde att traktorer fick plöja ner fältet för att undvika ytterligare spridning.

Klockan 22.20 berättar Gustaf Sandell att det endast är en enhet kvar på platsen.

– Jag har inte fått några rapporter på ett tag utan det har trappats av med tiden. Men vi har en enhet kvar och det handlar sannolikt om efterbevakning.

– Det finns inte så mycket mer att förtälja just nu. Skadorna är som tidigare på på de tre längorna som är utbrunna, men boningshuset verkar vara intakt, säger Gustaf Sandell.

Vad som orsakade den kraftiga branden är oklart.

Relaterade artiklar