Laddar

Flera personer intagna till förhör

Här är det senaste om skottlossningen i Trelleborg.

delningar

Vid klockan 22.30 larmades polisen om en misstänkt skottlossning vid Ehrenbuschsgatan i Trelleborg. På platsen hittades flera personer skadade och åtta ambulanser tillkallades. Fyra män fick föras med ambulans till sjukhusen i Malmö och Lund.

– Men samtliga fyra är inte skottskadade. Två personer är skottskadade, medan övriga två har någon annan form av skador, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Polisen spärrade snabbt av ett stort område i centrum och har påbörjat en större polisinsats. Polisens insatsstyrka, kriminaltekniker och även vapenhund är på plats i Trelleborg och man jagar en eller flera gärningsmän.

– Vi har ingen gripen i nuläget. Men vi har tagit beslut att hämta in några personer till förhör, som vi är intresserade av att prata med. Vi tror att de har något att lämna i upplysningsväg, säger Fredrik Bratt.

Hur lyder brottsrubriceringen? – Den exakta brottsrubriceringen vet jag inte, men dödligt våld har använts så det kan mycket väl bli tal om mordförsök.

Hur kommer ni arbeta vidare med detta under natten? – Nu går vi vidare till ett utredningsskede, där vi hör de inhämtade och sedan kommer den grova brottsgruppen successivt att ta över.

Enligt uppgifter till 24Trelleborg.se kontrolleras samtliga bilar som kör ut och in till Trelleborg. Polisen är även mycket intresserade av vittnesuppgifter.

– Förhoppningsvis har någon sett eller hört något och då får man gärna höra av sig till oss på telefonnumret 114 14, och det går även bra att prata med poliserna på plats, säger Fredrik Bratt.

Vid 01.15, natten till fredagen, kom beskedet från polisen att ärendet rubriceras som försök till mord.

Relaterade artiklar