Laddar

Johansson har varit en vägg efter derbymissen: ”Tagit revansch”

Från utskälld i Skånederbyt till Superettans hetaste målvakt. Marko Johansson har minst sagt tagit revansch de senaste matcherna.

delningar

I det glödheta Skånederbyt mot Helsingsborgs IF den 29 augusti stod TFF:s målvakt Marko Johansson för en rejäl tavla. Han bedömde att en svag frispark skulle gå utanför mål men bollen letade sig retsamt in i nätmaskorna. Målet innebar 1-1 och 19-åringen hånades i flera medier. Men det är också det senaste målet som talangen släppt in i Superettan.

Nu har Johansson tagit revansch och hållit nollan i 310 minuter plus stopptid.

– Oj, det visste jag faktiskt inte att det var så mycket. Men det är ju ganska bra, säger Marko Johansson med ett skratt när 24Trelleborg når honom.

Tiden efter målvaktsmissen var tuff, men lagkamraterna och tränarna i TFF stöttade honom. Något som gav honom självförtroendet att höja sig till en helt ny nivå.

– Vi såg alla att det var en tavla som jag gjorde mot Helsingborg. Det är inte lätt att gå vidare efter en sådan händelse. Det var ett avgörande moment i en viktig match. Men jag fick en fantastiskt stöttning av spelarna och hela klubben. Även om det var tufft så tycker att jag klarade att hantera det bra psykiskt och nu är det tre nollor. Det känns riktigt bra att ta revansch.

Samtidigt väljer Johansson att hylla backarna för den ”Supernolla” som laget just nu står för.

– Det är inte bara jag som gör jobbet. Jag och backlinjen har hittat ett riktigt bra samarbete och vi gör det svårt för motståndarna. Sen hade vi lite tur med en stolpträff senast, men det behöver man också, säger Marko Johansson.

 

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91751

I veckan stod det även klart att målvakten förlänger sitt kontrakt med svenska mästarna Malmö FF till 2020. Men det finns en hård konkurrens där även Johan Dahlin och Fredrik Andersson finns med i truppen. Något som kan öppna för fler lån till TFF.

– Just nu har jag bara fokus på Trelleborg och de sex matcherna som är kvar. Vi har ett mål att gå till Allsvenskan och det vill jag bidra till. Sedan får vi se vad som händer, jag är öppen för alla förslag.

Om Trelleborg går upp i Allsvenskan sitter Marko Johansson i en trevlig sits där han skulle vara högst aktuell för spel i Sveriges högsta liga. Oavsett om det är för MFF eller TFF.

– Ja, absolut är det så. Det vore fantastiskt. Men jag ser inga problem att stanna i Trelleborg även om vi skulle spela i Superettan. Jag trivs bra här.

Relaterade artiklar