Laddar

Johansson fick göra debut: ”Höll nivån”

Premiären slutade i med förlust för Trelleborgs FF. Men i målet fick MFF-lånet Marko Johansson mersmak. "Jag tyckte jag höll nivån", säger han.

delningar

TFF föll tungt i premiären mot Helsingborgs IFOlympia efter ett sent segermål av Jesper Lange. I målet hade TFF-tränaren valt att ställa lånet från Malmö FF; Marko Johansson, som på intet sätt gjorde bort sig.

– Det är aldrig kul att förlora en premiär, i synnerhet ett derby. För egen del kändes det bra, det var min premiär i Superettan. Jag tyckte att jag höll nivån – trots min ålder, säger Marko Johansson.

Hur upplevde du målet? – Jesper Lange var felvänd när han kom och sen vände han upp och curlade in bollen i bortre. Det är det svåraste att få mot sig som målvakt. När jag kollat reprisen tyckte jag den gick intill stolpen.

Johansson kom tidigare i veckan hem från Elite Round-turneringen med det svenska P19-landslaget. Laget tog sig vidare till sommarens EM i Georgien – men det finns ett annat EM som hägrar i början av sommaren; U21-EM.

– Jag har mitt eget landslag att spela med. Men jag har redan fått lite förfrågningar från Makedonien om att åka med, men det har jag sagt nej till för jag vill spela med Sverige, säger Johansson som har rötter i såväl Makedonien som Serbien.

Hur ser du på konkurrensen med ”Fritz”? – Den är tuff, helt klart och så ska det vara. Man får jobba hårt och jag tycker att jag har gjort det bra så här långt. Att jag fick chansen i dag var bara plus i kanten och det är ett bevis på att jag har jobbat hårt.

TFF-tränaren Patrick Winqvist ångrade inte sitt val efteråt.

– Vi tycker att Marko har gjort det bra. Men det beror också på att vi vill bibehålla konkurrensen för att få ”Fritz” att jobba hårdare. Vi vill ge Marko en möjlighet att visa att han kan ta nästa steg, säger Winqvist.

Ser du Marko som etta just nu? – I dag gjorde vi det och situationen har inte förändrats. Men ”Fritz” kommer att stå under säsongen. De här två målvakterna duger för den här nivån och det är det viktigaste för mig.

 

Superettan Helsingborgs IF–Trelleborgs FF 1–0 (0–0) Målen: (80) 1–0 Jesper Lange. Publik: 12 769, Olympia.

Relaterade artiklar