Laddar

Isen måste läggas om i Söderslättshallen: ”Maximal otur”

Ishallen kommer vara obrukbar i två veckor framöver. Kommunen måste nu lägga om hela isbanan.

delningar

Kommunen har problem med isen i Söderslättshallen. Problemen visade sig bli så pass stora att helt lägga om hela isbanan. Något som drabbas ishockeyklubben Trelleborg Vikings, Trelleborgs konståkningsklubb samt idrottsgymnasiet.

– Det är maximal otur att det ska ske precis vid säsongsinledningen. Självklart är det mycket olyckligt men vi jobbar så hårt vi kan för att lösa problemen, säger Martin Hansson, enhetschef på Trelleborgs kommun.

Kommunens arbetare håller nu på att köra ut och töa ner isen. Sedan måste det läggas en helt ny is. Prognosen säger att det inte kommer att drivas någon verksamhet på isbanan de närmsta två veckorna.

Kommunen samarbetar nu med Malmö stad för att få till istider till föreningarna.

– Jag har varit i kontakt med Malmö för att se om vi kan få till några istider. Sedan erbjuder vi halltider inomhus för alternativ träning till föreningarna, säger Martin Hansson.

Vet ni varför isen gick sönder? – De förklaringar som jag fått från experter vi talat med är att vi har lagt på isen för snabbt. Det gör det har bildats luft nere i isen. Som i sin tur gör att den inte fått fäste i pisten.

Hur mycket kostar det att lägga om isbanan? – Det har jag ingen siffra på.

 

Relaterade artiklar