Laddar

Isabella samlar in julklappar till behövande Trelleborgsfamiljer

Isabella Gano jobbar sena kvällar för att sprida julglädje till familjer i Trelleborg. "Min vision är att alla barn ska kunna fira jul, oavsett familjens ekonomi" säger hon.

delningar

Julhjälpen är ett initiativ som startade i Älmhult för några år sedan och som samlade in pengar och julklappar till behövande familjer i hela Sverige. När familjen som var den stora drivkraften valde att hoppa av, kunde Julhjälpen gått i graven.

Men initiativet delades upp och eldsjälar från Sveriges orter ställde upp själva. En av dem är Isabella Gano som helt ideellt driver julhjälpen i Trelleborg och Malmö.

– Julhjälpen går ut på att hjälpa barnfamiljer som tyvärr inte har det så bra ekonomiskt ställt, framför allt nu runt julen. Vår vision är att alla barn ska kunna fira jul, oavsett familjens ekonomi, säger Isabella Gano.

Hon står för insamling av pengar och presenter via Facebookgruppen Julhjälpen Trelleborg. Sedan åker hon själv ut och levererar julglädje till de behövande.

– Det mötet är så härligt när man får se glädjen. Jag var hemma hos en mamma igår och lämnade julklappar som trelleborgarna skänkt. Hon stod med tårar i ögonen och var extremt tacksam.

Hur stort är behovet i Trelleborg? – Än så länge har vi 14 familjer som har ansökt om hjälp. Men då är det bara de som vågar att be om den. Tyvärr gör många inte det, många tycker att det känns jobbigt även om det sker helt anonymt.

 

Några av presenterna som kommer skänkas till barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt.

Isabella är själv tvåbarnsmamma och håller på att renovera huset, men tycker ändå hon har tid för välgörenhetsprojektet.

– Det är mycket jobb och det blir många sena kvällar. Jag jobbar med det när mina egna barn har gått och lagt sig. Mitt driv är att alla barn ska kunna ha en jul och då är det utan tvekan värt att lägga den tiden.

När 24Trelleborg träffar Isabella ska hon åka till en familj för att dela ut leksaker och pussel.

– Jag är helt överväldigad över hur många privatpersoner som vill skänka pengar eller julklappar. Tyvärr måste jag säga att det inte är jättestort intresse hos butiker. Vi har fått några och jag är djupt tacksam för deras bidrag. Många tror att de behöver sponsra mycket, men jag tänker ”många bäckar små”. Alla kan bidra med något. Det finns fortfarande ett stort behov.

Den som vill skänka något till Julhjälpen Trelleborg rekommenderas att gå med i deras Facebookgrupp.

Relaterade artiklar