Laddar

Ingrid Wall blir sommarpratare i P1: "Det var en självklarhet att tacka ja"

Foto: Adam Perez

När årets sommarpratare presenterades under onsdagen fanns en trelleborgare med. Kim Walls mamma Ingrid Wall kommer att berätta om sin dotter och om sorgen.

delningar

Berättelsen om Kim Walls öde har berört Trelleborg, Sverige och stora delar av världen. Den 10 augusti i sommar kommer hennes mamma Ingrid Wall att berätta om Kims journalistiska arbete och familjens sorgearbete.

Var det en självklarhet för dig att tacka ja till programmet?

– Ja, det var det faktiskt. Jag tackade ja med en gång. Det är en ärad bara att bli tillfrågad. Sommar i P1 är det svenskaste som finns och för oss är det ett sätt att berätta om Kim och om det som vi har varit med om.

Programmet är en del i familjens hårda kamp av att förändra den mediala bilden av Kim. De vill inte att hon ses som ett brottsoffer, utan som den fantastiska journalist hon faktiskt var. Förutom radioprogrammet kommer man bland annat att släppa en bok om henne, samt ha en utställning i Trelleborg.

– Det har skrivit 10 000 artiklar om rättegången, mannen och själva dådet. Kim har försvunnit i det hela. Vi vill inte att hon ska bli reducerad till ett brottsoffer. Så vi vill göra allt för att visa vilken underbar människa och journalist som Kim var.

Vad tror du att lyssnarna kommer att lära sig i programmet?

– Jag hoppas att andra människor som drabbas av förfärliga händelser kan förstå att även när det är som allra mörkast så finns det en framtid. Det finns alltid ett hopp.

Relaterade artiklar