Laddar

Ingen sänkt hastighet på olycksdrabbade vägen

Vägen är för farlig menar en trelleborgare som nu vill ha sänkt hastighet. Det är förarens ansvar att köra säkert, menar Trafikverket.

delningar

Kurvan mellan Trelleborgs golfklubb och Tivolihusen är för farlig för att tillåta 70 kilometer i timmen. Det anser en trelleborgare i en skrivelse till Trafikverket.

Mannen menar att det har skett flera olyckor på platsen på grund av kombinationen av för hög hastighet och dålig sikt. Därför vill mannen sänka hastigheten till 50 alternativt 30 förbi kurvan.

”Här har det skett ett antal påkörningar då bilburna trafikanter har hållit för hög hastighet från Skåre/Höllviken hållet. Med de nya boendeområdena i Kurland har gångtrafikanter längs väg 511 kraftigt ökat” skriver mannen i brevet.

Nu har beskedet kommit från Trafikverket, och man kommer inte att sänka hastigheten på vägen. Istället menar man att det är upp till föraren att anpassa hastigheten efter väg och sikt.

”Inom ramen för högsta tillåtna hastighet åligger det föraren av ett fordon att med hänsyn till rådande förhållanden anpassa hastigheten till vad trafiksäkerheten kräver. En sådan anpassning på grund av exempelvis vägens utformning, utfarter samt andra trafikanter på eller vid vägen, ska ske oberoende av vilken hastighet som är den högsta tillåtna på platsen” skriver Trafikverket i sitt beslut där man avslår mannens överklagan.

 

Relaterade artiklar