Laddar

”Inga höga berg och djupa dalar”

Fastighetsmäklaren Jenny Borgström om bostadsmarknaden i Trelleborg – och varför det är bra att sälja bostaden på vintern.

delningar

År 2017 är över och priserna har sjunkit något i landet de senaste månaderna.

Samtidigt ligger bostadsutbudet, som normalt, på en lägre nivå under denna tiden på året.

– Statistiken säger att priserna har gått ner någon procentenhet, men det är inte många faktiska kronor det handlar om. Trelleborg har ganska låga priser jämfört med närliggande kommuner. Det är inte så höga berg och djupa dalar och inte så stora svängningar i kronor räknat, säger Jenny Borgström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Trelleborg.

Vad tror du om 2018? – Vi styrs mycket av omvärlden men om inget jättedrastiskt sker kommer nog marknaden stå ganska stilla, säger Jenny Borgström.

Bostadsutbudet ligger varje år på en lägre nivå nu under vintern, när färre väljer att sälja sin bostad. Just nu är utbudet väldigt lågt i Trelleborg.

– Det är lite fel tänk. Man syns som säljare mycket bättre nu när det är lite mindre utbud under december månad. När det blir varmare tider försvinner ofta ens objekt i mängden. Passa på under vintern för då får du som säljare fler folk till objektet, säger Jenny Borgström.

Enligt Jenny Borgström kan man göra väldigt bra visningar under vintern.

– Dofter, syn och hörsel spelar stor roll. Med levande ljus och lite soft musik i bakgrunden kan det bli ett väldigt trevligt visat hem. Folk flyttar alltid och behöver alltid byta bostad, oavsett tid på året. Man kan göra väldigt trevliga visningar under vintern, avslutar Jenny Borgström.

Enligt Svensk Mäklarstatistik har bostadspriserna sjunkit med -1,2 procent i Sverige de senaste tre månaderna. I Trelleborgs kommun har priserna sjunkit med -2,3 procent de senaste tre månaderna.

Relaterade artiklar