Laddar

Hon blir första kvinnan i TFF:s styrelse – på 20 år: ”Helt otroligt”

När Trelleborgs FF presenterade sin styrelse fanns affärskvinnan Katarina Ivholt med. Hon blir den första kvinnan på 20 år i klubbens styrelse. "Jätteroligt att just jag blev tillfrågad", säger hon till 24Trelleborg.se.

delningar

I förra veckan hade TFF:s sitt årsmöte – och presenterade den nya styrelsen. I den finns Katarina Ivholt med, något som blir historiskt, hon är nämligen den första kvinnan på 20 år i klubbens styrelse.

– Jag frågan av valberedningen i höstas. Det såg jag som en fjäder i hatten och jag kände mig smickrad av frågan. Jag kommer att vara ledamot i styrelsen men mer exakt vad jag kommer göra har vi inte diskuterat ännu, det ska vi göra på det första mötet, säger Katarina Ivholt till 24Trelleborg.se.

Vad kan du tillföra i TFF tror du? – Jag är en entreprenör ut i fingerspetsarna. Samtidigt är jag väldigt målinriktad, vilket jag ser som en styrka. Jag brinner för Trelleborg och har länge jobbat för att sätta staden på kartan. Jag har många olika idéer som jag hoppas kunna tillföra mycket.

Till vardags driver Katarina Ivholt Dannegården tillsammans med sin man. Nu ska hon driva det parallellt med sitt styrelseuppdrag i TFF. Att hon är den första kvinnan på 20 år tycker hon är väldigt roligt.

– Det är fantastiskt, ja helt otroligt. Jätteroligt att det är just jag som blivit tillfrågad. Jag kom till Trelleborg 2013 och kände ingen här sedan tidigare men jag har varit väldigt engagerad hela tiden. Mixen och kompetensen känns väldigt bra i den nya styrelsen, säger hon.

Vad vet du om TFF? – Jag har haft kontakt med Peter Kronström sen vi tog över Dannegården. Sedan dess har vi haft nätverket hos oss. Vi har varit engagerade och caterat mat till boxen på Vångavallen. Dessutom har vi haft U21-landslaget hos oss när de var på läger i Trelleborg.

Skulle du kalla dig för TFF-supporter? – Det vet jag inte. Men jag gillar TFF och stöttar dem. Jag står alltid uppe i boxen på matcherna. Då är hela familjen där.

Förutom Katarina Ivholt valdes Johan Schubert, Timothy Walentynowicz och Martin Ganslandt in i styrelsen.

 

Katarina Ivholt Ålder: 53 år. Familj: Gift med Ulf. Barnen Dennis och Melvin. Bor: Höllviken. Gör: Äger och driver Dannegården tillsammans med familjen. Aktuell: Första kvinnan i Trelleborgs FF:s styrelse på 20 år.

Relaterade artiklar