Hon är utsedd till Årets företagare i Skåne 2018

Kvinna i mansdominerad bransch tog hem titeln.

delningar

Carin Stoeckmann från Byggmästar'n i Skåne heter kvinnan som slog all konkurrens och nu kan titulera sig som Årets företagare i Skåne 2018.

- För varje år jag haft privilegiet att tillsammans med Företagarna Syd både uppmärksamma och prisa de här otroligt skickliga, kreativa och drivna entreprenörerna känner jag mig bara mer och mer stolt. I år är det extra roligt att vi har en kvinnlig vinnare inom byggsektorn vilket förhoppningsvis leder till att fler kvinnor vill starta och arbeta i byggbranschen, säger Magnus N:son Engelbäck, regionchef Företagarna.

För Carin Stoeckman själv är utmärkelsen ett bevis på att hon både kan och gör skillnad för företagandet i Sverige. Företagandet har för henne flera dimensionen, men bland det viktigaste menar hon är att känna att man är med och utvecklar både företaget, branschen och samhället i positiv riktning.

– Vi har jobbat hårt med en ökad digitalisering i byggprocessen, där jag upplever att vi är mer framme än många andra i branschen och kommer fortsätta den utvecklingen, säger hon.

FAKTA

FAKTA: Juryns motivering

Motiveringen lyder:

Årets vinnare tog över ledningen av företaget för drygt tio år sedan och har på ett enastående sätt förädlat verksamheten som hennes far startade. Omsättningen har nästan fördubblats med Carin Stoeckmann vid rodret och idag har företaget nästan 200 anställda. Trots sin storlek är företaget en liten aktör i en bransch där hård konkurrens råder. Men med kreativitet, modern teknik och en liten administration tar företaget plats och utvecklas hela tiden. Hållbarhet, god arbetsmiljö och digitalisering är viktiga komponenter i Carin Stoeckmann företagsbygge. Ett exempel är den app som de utvecklat för internkommunikation, andra projekt som de genomfört har lyfts till en standard för Sveriges Byggindustrier.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar