Laddar

Hennes katt blev skjuten med hagelgevär: ”Ofattbart”

Foto: Privat.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Zingo blev bara tre år – nu vill matten varna andra.

Det var den fjärde augusti som det hela började. Katten Zingo försvann då från hemmet i Jordberga, på gränsen mellan Ystad och Trelleborg

– Det var sista dagen vi såg honom. Han brukar ge sig iväg i kanske två till tre dagar, men inte mer och han brukar alltid komma hem i gott skick. Men vi blev mer och mer oroliga ju längre dagarna gick, säger Anna Olsson, Zingos matte. 

På natten till söndag vaknar Anna Olssons make av att det krafsar på dörren. 

– Utanför stod Zingo och försökte komma in. Han haltade och hade ett gigantiskt sår i bröstet och på benet. Det såg helt fasansfullt ut. Jag fick panik och Zingo hade väldigt ont, säger hon. 

Direkt ringde paret till veterinären och åkte dit. Väl på plats beslutar veterinären att göra en CT-scanning av katten. 

– Veterinären kommer sedan tillbaka, beklagar och säger att Zingo blivit skjuten med en hagelbössa på nära håll. Vi fattade inte vad såret var innan, det såg bara gigantiskt ut och han såg ut att ha haft det i flera dagar, för det var fullt med fluglarver och torkat blod, säger Anna Olsson. 

På grund av de små chanserna för att Zingo någonsin skulle bli bra igen valde paret att låta honom somna in hos veterinären. 

– Det var för hans egen skull. Vi tänkte att han lidit tillräckligt. Zingo blev bara tre år gammal och hade haft ett långt liv framför sig annars, säger Anna Olsson. 

Nu vill hon varna andra kattägare. 

– Jag var helt knäckt och bara grät och grät, samtidigt som jag var förbannad. Jag kan inte förstå vad för sjuk person som bara får för sig att göra något sådant här. Katten hade dessutom halsband så man såg tydligt att han var en tamkatt. Jag önskar att han hade dött på fläcken istället och sluppit lidandet, säger Anna Olsson och fortsätter:

– Jag riktar mig till media för att varna för vad som hänt och att folk ska hålla ögonen öppna. Vet man något bör man kontakta polisen. Det här är helt ofattbart i min värld, säger hon. 

Som 24Trelleborg skrivit tidigare är händelsen polisanmäld. 

Relaterade artiklar