Laddar

Henke Larsson blir skådespelare – i serie inspelad i Trelleborg

I början av april sänds första avsnittet av Lingonligan. Humorserien har delvis spelats in i Trelleborgs kommun. Nu står det klart att fotbollsstjärnan Henrik Larsson är med i serien.

delningar

24Trelleborg har tidigare skrivit om den kommande serien Lingonligan, som delvis är inspelad i Trelleborgs kommun. Inspelningarna har bland annat skett på ICA i Anderslöv och på Minnesbergs Idrottsplats.

Serien handlar om den fiktiva fotbollsföreningen Vinninge BK som ligger sist i division 7 och som måste börja vinna matcher för att rädda sin fotbollsplan.

Det var tidigare känt att bland andra Anders Jansson, Morgan Alling, Sven Melander och Carolina Gynning spelar i serien. Men under tisdagsmorgonen släpptes ett nytt namn. Ingen mindre är före detta fotbollsproffset Henrik Larsson. 

I serien får klubben ett mail av ”Henke 40+” som vill provspela för klubben. I serien spelar han sig själv.

– Det var underbart att ha med Henke. Att få spela fotboll med en av Sveriges bästa någonsin var en dröm för mig och resten av laget. Henke är verkligen en naturbegåvning framför kameran. Han är jättebra! Och grymt ödmjuk, för nån som spelat i Celtic, Barca och Manchester United, säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.

Första avsnittet av Lingonligan sänds den 5 april på Viaplay och Viafree.

Relaterade artiklar