Hemliga knepen – då är det som allra billigast att resa

Foto: Mostphotos/Chad Mcdermott.

Momondo har gjort en ny studie för att se vilken veckodag och resetid samt hur långt i förväg du bör boka din resa för att komma så billigt undan som möjligt.

delningar

Hotell- och resesöksajten Momondo lanserar nu sin årliga prisstudie för femte året. Studien ger en rad insikter kring när och hur man skall boka för att få bästa pris på sin resa.

För att spara i snitt 34 procent bör man boka sin flygresa 20 dagar innan avresa, om man planerar att resa inom Europa. Den dyraste dagen att boka är istället samma dag som man ska resa.

När det gäller resor utanför Europa kan man spara upp till 26 procent genom att boka sin resa 56 dagar innan, enligt studien. Även här är den dyraste dagen att boka samma dag som man reser.

– Det finns bra tumregler för hur man ska tänka när man ska boka sina biljetter från Sverige. Går resan inom Europa bör man se till att boka cirka tre veckor före resan och reser man utanför Europa bör man snarare boka cirka två månader innan avfärd, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på Momondo.

Den billigaste veckodagen att resa är fredagar och den dyraste är att resa på lördagar om man reser inom Europa. Ska du resa utanför Europa är det istället billigast att resa på onsdagar. Även här är det allra dyrast att resa på lördagar.

Även vilken tid på dygnet spelar roll. Billigast är det att resa vid lunchtid, oavsett vart du ska, och ska du resa inom Europa är det som dyrast att resa på morgonen, medan destinationer utanför Europa är allra dyrast på kvällen.

Momondos restips när du bokar flyg från Sverige ut till Europa:

1. Boka din resa 20 dagar innan för att få det bästa priset – då kan du i snitt spara upp till 34 procent.

2. Biljetter till Europa är i regel dyrast om du bokar samma dag.

3. Fredagar är vanligtvis den billigaste dagen att resa på när det kommer till att flyga från Sverige och ut i Europa.

4. För europaresor är det i regel billigast att flyga mitt på dagen. Det är i regel dyrast på morgonen.

Momondos restips när du flyger utanför Europa:

1. Boka din resa 56 dagar innan för att få det bästa priset – då kan du i snitt spara upp till 26 procent.

2. Biljetter till destinationer utanför Europa är i regel dyrast om du bokar samma dag.

3. Onsdagar är vanligtvis den billigaste dagen att resa på när det kommer till att flyga från Sverige till destinationer utanför Europa.

4. För resor från Sverige till destinationer utanför Europa är det i regel billigast att flyga mitt på dagen. Det är i regel dyrast på kvällen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar