Laddar

Helsingborgsinvasion väntas till Skånederbyt: ”Kom för grillspetten”

Supportrarna till fotbollslag brukar anklagas för att hata varandra. Helsingsborgs IF:s fem förklaringar till varför man ska åka till Trelleborg bjuder också på lite kärlek. "Om du fortfarande tvekar råder vi dig att söka hjälp" skriver supporterföreningen.

delningar

Tisdag kväll innebär ett glödhett derby mellan Trelleborgs FF och Helsingborgs IF på Vångavallen. TFF:s sportchef hoppas på över 5000 i publiken, och det ser ut som att han får hjälp från bortalaget.

I en inlägg på Facebook har nu supporterföreningen Bakgatan listat fem anledningar till att åka till Trelleborg. Bland anledningarna hyllas Vångavallens möjlighet till bra atmosfär och att grillspetten är tillbaka.

1. Matchen är galet viktig, kolla på tabellen så ser du. Trelleborg är ett av lagen som slåss om kvalplatsen upp till Allsvenskan och därför ska vi hålla gänget från Söderslätt bakom oss. Spelarna behöver med andra ord vårt massiva stöd!

2. Vångavallen ligger bara en timmes bilfärd från Helsingborg. Det ärmed andra ord inga som helst problem att åka ner efter att man slutat jobbet/skolan, och du är hemma i god tid på kvällen. Är man ett gäng så blir kostnaden dessutom löjligt liten.

3. Det går numer tåg hela vägen från Helsingborg till Trelleborg – helt utan byten. Resan tar cirka 90 minuter och om man köper duo-biljett kan man komma undan riktigt billigt. Under eftermiddagen går tågen från Helsingborg klockan 15.24, 15.54, 16.24 och 16.54. Den som vill åka ner ännu tidigare kan naturligtvis göra det. Efter matchen går tågen hem 21.05, 21.35 (ett byte) och 22.05. Avståndet mellan Trelleborg C och Vångavallen är inte ens 2 kilometer.

4. Bortasektionen är placerad under tak på långsidan och Vångavallen har inga löparbanor. Utmärkta förutsättningar att skapa ett ruggigt drag!

5. Grillspetten som säljs på Vångavallen. De var borta länge, men nu har de gjort comeback!

Om du fortfarande tvekar råder vi dig att söka hjälp.

Relaterade artiklar