Laddar

Hela Trelleborgs ska färgas blått

Hela Trelleborg ska bli knallblått lagom till våren. Anledningen är att Citysamverkan och Visit Trelleborg vill stötta klubben inför den allsvenska premiären. "Målet är att ha en feststämning inför varje hemmamatch" säger Cityledare Lotta Wahlqvist.

delningar

Staden Trelleborg ska färgas blå, det är i alla fall planen från Trelleborg Citysamverkan och Visit Trelleborg. Anledningen är att man vill få en härlig stämning inför Trelleborgs FF:s premiär i allsvenskan. Hela veckan innan premiären ska flaggor och skyltar sättas upp i staden.

– Vi jobbar just nu med ett projekt som handlar om att vi ska göra Trelleborg blått. Så hela premiärveckan är det TFF som gäller. Sedan är målet att vi ska ha en feststämning i staden inför varje hemmamatch i allsvenskan.

På vilket sätt ska Trelleborg färgas blått? – På så många sätt som möjligt. Vi kanske kan klä oss i blått, vi ska ha flaggor i blått och smycka ut staden på lite olika sätt. Vi tittar just nu på hur man gör i Kristianstad. Där har de ett framgångsrikt handbollslag och staden är väldigt orange för att stötta sitt klubb. Jag tar också gärna emot tips från trelleborgarna om vi gör det här på bästa sätt, säger Lotta Wahlqvist och fortsätter.

– Har vi nu ett lag i allsvenskan så ska vi så klart utnyttja det. De är ett bra dragplåster. Det är viktigt att vi hittar de gemensamma nämnarna som gör att vi känner stolthet för vår kommun. Jag tycker att det är viktigt att vi känner stolthet för TFF.

Men det är inte bara hemmasupportrarna som ska känna sig välkomna i Trelleborg. Bortasupportrarna är viktiga turistnäringen och väntas inbringa stora inkomster till staden under den allsvenska säsongen.

– Det betyder så klart jättemycket att stora klubbar kommer till Trelleborg. Men det är inte bara den fysiska närvaron som är viktig. I och med fotbollen så pratas det om Trelleborg väldigt mycket, och det är naturligtvis guld värt, säger Ditte Fagerlund på Visit Trelleborg.

Trelleborgs FF:s hemmapremiär är den 1 april mot IFK Göteborg. Det innebär att den blåa utsmyckningen av Trelleborg kommer att ske den sista veckan i mars.

Relaterade artiklar