Laddar

Haynes: ”Det viktiga är att laget spelar i allsvenskan, inte att jag gör det”

Trelleborgs FF är bara 90 minuter från ett allsvenskt kontrakt. Men för Kristian Haynes som funderar på att sluta har det faktumet ingen större betydelse. "Det hade varit ett fantastiskt avslut att ta upp Trelleborg till allsvenskan" säger han.

delningar

För några veckor sedan skadade Kristian Haynes ledbandet. En skada som kunde inneburit slutet på karriären. Men i slutminuterna mot Jönköping Södra byttes mittbacksgeneralen in till publikens höga jubel.

Trots att laget har en jättechans att nå allsvenskan går Haynes fortfarande i tankarna om att sluta.

– Jag har fortfarande inte landat i något beslut. Oavsett resultat i kvalet så kommer jag ta tid på mig innan jag tar ett beslut. Just nu tänker jag bara på matchen så får det där andra komma sedan, säger Kristian Haynes.

Men samtidigt måste väl ett år i allsvenskan locka? – Det är klart man kan tänka så. Samtidigt känner jag att det hade varit ett fantastiskt avslut att ta upp Trelleborg till allsvenskan. Men som sagt, vi får se. Allsvenskan är en nivå högre och det gäller att hålla på den nivån också. Jag vill inte stå i vägen för yngre talanger. Det viktiga är att laget spelar i allsvenskan inte att jag gör det.

Haynes har under många år varit en av klubbens viktigaste spelare. Under tiden han varit skadad har han hjälpt Patrick Winqvist med coachingen. En period som har lärt honom väldigt mycket.

– Under stora delar av min karriär här har jag känt att jag måste vara på planen och skrika och styra grabbarna lite. Men frågan är om jag behövs vara inne och driva på. De har spelat fantastisk fotboll under tiden jag har varit borta. Det glädjer mig att jag att jag kan lämna över det ansvaret till andra spelare, säger Kristian Haynes.

En sak står i alla fall klart. Haynes kommer inte att bli förlorad för klubben. Om han inte är på planen kommer han jobba med föreningen vid sidan av planen.

– Jag är övertygad om att jag kommer stanna. Sedan om det blir en ledarroll eller något annat spår, det får vi se vad vi kommer diskutera fram.

Tills beslutet kommer lär både journalister och fans fundera över om legendaren kommer att spela elitfotboll på Vångavallen igen.

– Det har funnits många rådgivare under hösten. Några säger spela så länge du kan, andra att man ska sluta på topp. Men vi får se. I slutändan ska det vara mitt beslut.

För den som känner Haynes klubbhjärta lär han även ta beslutet som är bäst för klubben, oavsett om det gynnar honom själv eller inte.

Relaterade artiklar