Laddar

Här är Trelleborgs nya café

Treklöverns baguetter öppnade under måndagsmorgonen, det innebär att de klassiska baguetterna nu säljs i Trelleborg igen.

delningar

Under måndagsmorgonen öppnade ett nytt café upp dörrarna i Trelleborg. Trots det är det inga nykomlingar varken bland ägarna eller utbudet. Treklöverns baguetter erbjuder samma baguetter som tidigare såldes på ICA Treklövern, när butiken gick i graven försvann även de populära baguetterna – fram tills nu.

– Det är väldigt kul att äntligen ha öppnat butiken i stan. Men det är lite nervöst, säger Flora Berisha som tillsammans med Hanna Huynh driver det nya cafét.

Baguetterna på ICA Treklövern blev omåttligt populära och många vallfärdade till butiken för att köpa mackor. Men nu finns de istället mitt i stan på C-B Friisgatan.

Det är en mycket bättre lokal både för oss och de som vill handla, så det känns jättekul. Sedan vi berättade att vi skulle öppna har intresset varit stort och det kommer in många och frågar om det är samma baguetter. Ja, det är det.

Det nya cafét kommer ha öppet för frukost och lunch och tanken är att sälja baguetter till de som är på språng inne i stan, även om det finns möjlighet att sitta ner och äta i de nya lokalerna.

–  Det är jätteroligt att se de som kommer redan första dagen. Många känner igen mamma och Hanna från deras tid på Treklövern. Både dem och baguetter är lite kändisar i Trelleborg, säger dottern Besa Berisha som hjälper till med lanseringen.

Direkt efter intervjun kommer en kille och kramar Flora och säger att han längtat efter baguetterna.

– Det känns bra att vara tillbaka, säger Flora Berisha med ett leende.