Här är Sveriges 20 bäst betalande företag

Merparten av bolagen med högst snittlöner finns i storstan.

delningar

Nyligen presenterade kreditupplysningsföretaget Creditsafe Sveriges 100 bäst betalande företag. Listan inkluderar aktiebolag med minst 50 anställda och alla snittlöner baseras på siffror från företagens egna bokslut som har lämnats in till Bolagsverket.

På årets topplista över Sveriges bäst betalande företag är 85 av 100 placerade i Storstockholm. På första plats återfinns trafiksäkerhetsföretaget Autoliv. Bolaget betalar sina medarbetare en genomsnittlig årslön på 2,6 miljoner kronor, vilket innebär en månadslön på 223 000 kronor. Tvåa på listan är kredithanteringsbolaget Intrum med en snittårslön på 2 miljoner kronor till sina 57 anställda. 

Läkemedelsbranschen har en stor del av bolag (22 av 100) som kvalar in på listan. Lönerna har även stigit till miljonnivåer hos flera av marknadens mjukvarubolag och telekombolag. På listan finns många större mobilaktörer representerade däribland Telia, Ericsson, LG, Nokia, Sony, Samsung.

Bland övriga bolag med feta lönecheckar finns bland annat det svenska techundret Spotify som är det företag på listan med i särklass flest anställda. Här finns också hela listan med med de 100 bäst betalande bolagen.

– I vissa branscher blir det vanligare med rörliga och prestationsbaserade löner, vilket kan vara en bidragande faktor till att vi ser såhär höga lönenivåer. Dessutom ökar andelen inhyrda konsulter och bemanningsanställda, säger Henrik Jacobsson, vd på Creditsafe, i ett pressmeddelande.

Nedan visas en lista över Sveriges 20 bäst betalande företag.

Tabell: Kreditupplysningsbolaget Creditsafe.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar