Laddar

Här är bilderna som TFF-fansen inte vill se

Trelleborgs FF:s skyttekung Salif Camara Jönsson fick avbryta matchen med en skadad hälsena.

delningar

Det var under Trelleborgs FF:s andra träningsmatch för året som olyckan var framme för skyttekungen Salif Camara Jönsson, 34.

Camara Jönsson skulle löpa på en djupledsboll bakom Östers backlinje och föll plötsligt till marken. Där blev skyttekungen liggande – och det visade sig vara en skadad hälsena. Han fick sedan avbryta matchen och köras av planen.

 

Foto: Christian …Örnberg / BILDBYRÅN

Sportchefen Mattias Kronvall bekräftar att det rör sig om en skadad hälsena, men vill inte kommentera hur pass allvarlig skadan är.

– Vi får mer besked på måndag. Nu ska vi få en medicinsk bedömning på det här och sen får vi låta den kompetensen svara på det, säger Mattias Kronvall, som också dementerar att skyttekungen skulle ha förts till akuten efter matchen.

Efter att ha undersökts av TFF-läkaren Per-Anders Abrahamsson befarade Camara Jönsson det värsta.

– Det känns som om den här säsongen är över, sa Salif Camara Jönsson till Sydsvenskan och fortsätter:

– Det bara small till. Jag förstod direkt att hälsenan var av, säger han.

Matchen som sådan blev en målrik tillställning. Efter mål av Deniz Hümmet, Marcus Pode och Anton Tideman ledde Trelleborg med 3–0 med 25 minuter kvar att spela.

Sedan vände Öster till 3–3.

– Vi är väldigt besvikna med resultatet som sådant, men samtidigt är Öster ett bra lag. Vi är inte tillräckligt bra i vårt spel i andra halvlek. Där får vi rannsaka oss, säger tränaren Patrick Winqvist.

– Det blev lite rörigt i andra halvlek och det får jag ta på mig lite och ha med mig tills nästa match. Men den totala känslan från matchen är att det är höga och bra prestationer, samtidigt som det är några lägre prestationer i vårt anfallsspel, säger han.

Hur ser du på att Salif Camara Jönsson fick utgå skadad?

– Jag vill inte dra några slutsatser ännu, det är inte upp till mig att göra det. Men det verkar inte bra och det är alltid tråkigt för en tränare att tappa spelare. Vi alla skänker honom en tanke i den här stunden, säger Winqvist.

Träningsmatch Trelleborgs FF–Östers IF 3–3 (2–0) Målen: 1–0 (25) Deniz Hümmet, 2–0 (37) Marcus Pode, 3–0 (66) Anton Tideman, 3–1 (69) David Johannesson, 3–2 (83) Admir Bajrovic, 3–3 (86) Admir Bajrovic.

Relaterade artiklar