Laddar

Han driver Trelleborgs nya godisbutik: ”Kommer folk från hela Skåne”

När Asmar Elzein tog över lokalen på Algatan var det ett solarium. Han gjorde om det till en godisbutik döpt efter hans brosdotter. Nu vallfärdar trelleborgarna för att handla i Selinas Godisparadis.

delningar

I vintras stod Asmar Elzein med ett solarium utan kunder. Han hade tagit över verksamheten men intresset var lågt. Asmar valde att slänga ut allting och börja om på nytt. I mitten av maj öppnade han upp portarna igen, men den här gången med en godisbutik.

Succén blev snabbt ett faktum och trelleborgarna vallfärdar nu till den nya butiken Selinas Godisparadis för att köpa godis .

– Det har varit helt sjukt. Vi har haft kunder från hela Skåne och Danmark. De kommer överallt ifrån för att kunna köpa billigt godis, säger butiksägaren Asmar Elzein.

Konceptet med en godisbutik grundar sig dels i en tidigare verksamhet, men framför allt i att utbudet är för dåligt i Trelleborg i dag.

– Vi har hållt på med det här innan i Svedala, men den här lokalen är större och bättre så jag tänkte att det borde gå bra här i Trelleborg. Det finns bara Hemmakväll som godisbutik i Trelleborg, så det är bra med ett alternativ till kunderna.

Med 280 sorter i butiken kan han konkurrera. Samtidigt märker han att kunderna väljer den lilla butiken framför jättekedjan.

– Jag märker att många av mina kunder hyr film där och köper godis här. Många väntar utanför deras butik med mina påsar för att de inte vågar gå in. Det är kul att vår butik uppskattas så pass mycket.

Namnet Selinas Godisparadis kommer från en viktig person i hans liv.

– Namnet kommer från min brors dotter, hon heter Seline. På turkiska betyder det ”glimten i vatten”. Så då blev det Selinas Godisparadis. Det är ett vackert namn tycker jag, Asmar Elzein.