Laddar

Hamréneffekten ska stoppa TFF:s segersvit

I kvällens match ställs Trelleborg FF mot Örgryte som har fått in ett nyförvärv. Men det handlar inte om någon skyttekung, utan om förre förbundskaptenen Erik Hamrén.

delningar

Under tisdagskvällen ställs Trelleborgs FF mot Örgryte på bortaplan. I den senaste matchen mot göteborgarna hade Salif Camara Jönsson stor show och stod för hela fyra mål, när TFF vann med 6-0. Men frågan är om glödheta TFF kommer ha det lika lätt i Göteborg ikväll.

Matchen blir den första för Örgryte sedan man lockat hem förre förbundskaptenen Erik Hamrén. Han har tidigare framgångsrikt tränat ÖIS och går nu in i rollen som rådgivare. Örgryte hoppas nu på att laget ska höja sig lite extra efter prestigevärvningen. Men frågan är om Hamrén gett några råd om hur man kan stoppa Trelleborg.

– Han har en enorm kompetens och erfarenhet av elitfotboll. Jag tror att det blir en bra injektion för hela teamet, hela föreningen och framförallt för spelarna. Det är skoj att Erik vill ta på sig ett sådant här uppdrag. Att pusha och vara med oss, säger Örgrytes assisterande tränare Sören Börjesson till klubbens hemsida.

Från Trelleborgs sida tror man att matchen inte blir lika lätt som i våras. Tränare Patrick Winqvist menar att ÖIS är betydligt bättre på hemmaplan.

– Örgryte IS är ett genuint bra hemmalag, men är mer beskedliga om man ser det match för match. De har blivit ett omställningslag allt eftersom, vi måste akta oss för att inte tappa bollen i dumma lägen. Vi måste göra mål mot dem borta och göra en bra insats på Gamla Ullevi.

Inför matchen ligger Trelleborgs FF på tredje plats i Superettan. Laget har sex poäng upp till Brommapojkarna och Dalkurd på direktplatserna, dock har man en match mindre spelad. TFF har samtidigt fyra poäng ner till jagande Helsingborg, men även där har trelleborgarna en match mindre spelad.

Avspark sker klockan 19:00 på Gamla Ullevi i Göteborg.

Relaterade artiklar