Laddar

Gasverket: ”Vi har Skånes bästa ungdomsgård”

Replokaler, biljard, Playstation och skatehall. Med mängder av aktiviteter och fräscha lokaler är det inte konstigt att ungdomsgården Gasverket har blivit en viktig mötesplats för alla unga i Trelleborg.

delningar

Ute yr snöovädret men inne på Gasverket är det varmt och skönt. Bland biljard- och pingisbord träffar 24Trelleborg Niclas Olsson och Florentina Shala, två fritidsledare som verkligen trivs i den stora lokalen.

Niclas har bara jobbat här en månad men Florentina har varit här i sex år nu. Och hon står fast vid det första hon säger när vi möts i dörren.

– Vi har Skånes bästa ungdomsgård!

– Jag tycker det, jag som är här. Egentligen har jag inte varit i andra kommuner men vi har det mesta, på övervåningen har vi också danslokal, gym och replokaler. Allt gratis, fortsätter hon.

Just nu förbereder sig gården på det kommande sportlovet då en mängd aktiviteter kommer att erbjudas. Ett sportlovsblad ska snart skickas ut till alla hushåll i kommunen men redan nu kan Niclas och Florentina avslöja lite av vad som ska hända.

På måndagen kommer vi ha en fotbollsturnering i Söderslättshallen, gårdarna emellan. Då får lag anmäla sig till de olika gårdarna. Annars är många av aktivisterna vi har på sportlovet de samma som vi kontinuerligt brukar ha här, säger Niclas.

Under veckan kommer det bland annat också anordnas turneringar i biljard, pingis och Fifa, något som alltid är uppskattat.

– Det är de glada vid, speciellt Fifan och biljarden, det brukar vara mycket liv då. Sedan kommer vi dela ut pris som biobiljetter och lite sånt, säger Florentina.

Något annat som är väldigt populärt bland Trelleborgsungdomarna är Gasverkets nyrenoverade skatehall.

– Skejtarna poppar upp, vi hade några nya åkare som har börjat i år. Vi har en femåring som är här och åker med sin pappa, berättar Niclas.

Något som just nu inte är så populärt är nyttjandet av ungdomsgårdens replokaler, vilket Niclas tycker är synd.

– Vi har ett band för tillfället, de söker bandmedlemmar just nu. Man kan komma hit som gitarrist och så parar jag ihop dem med en basist som vill spela, säger han.

– Det är en knytpunkt också, det är inte bara för färdiga band. Vill man starta ett band är det bara att höra av sig.

Säkert är i alla fall att gården betyder mycket för de unga Trelleborgarna, upp till 17 år, som trots väder och vind verkligen borde träffa Florentina och Niclas. Det är det i och för sig många som redan gör.

– Det kan vara upp till 100 personer här på helgerna, om man räknar eftermiddagarna och kvällarna tillsammans. Speciellt på loven är det många, säger Florentina.

Relaterade artiklar