Laddar

Gamla Trelleborgsspelaren leder stjärnlaget: ”En ära”

Andrée Jeglertz, med ett förflutet som spelare i IFK Trelleborg, är mest känd för sin mycket framgångsrika tränarkarriär. Nu hedras han under en jubileumsmatch i Umeå.

delningar

Andrée Jeglertz kommer för evigt att vara förknippad med framgångarna i Umeå IK, laget han vann hela fyra SM-guld med.

Den 9 augusti står han i båset igen som coach i jubileumsmatchen med sina gamla stjärnspelare.

– Det känns som en ära att jag blivit tillfrågad. Det blir härligt att träffa spelarna igen och prata lite gamla minnen, säger Andrée Jeglertz i ett pressmeddelande.

När Andrée Jeglertz återigen ställer sig på samma planhalva som spelarna från förr blir det ett stjärnfyllt gäng.

– Minnena som fastnat är framförallt människorna som jag jobbat med, drivkraften hos spelarna, den proffsiga föreningen och den kompetenta ledarstaben som jag hade nöjet att omge mig med. Det är alltid så att det blir en tomhetskänsla så här efteråt. Visst minns jag resultaten, men erfarenheterna och minnena jag har kommer från personerna, säger Andrée som i dag coachar Umeå FC.

Han kom till Umeå IK 2004 från Gimonäs CK som spelande tränare och kastades in i Sveriges hetaste damlag.

Det var mitt första riktiga tränaruppdrag, kan man säga. Jag kom från ett uppdrag som spelande tränare i division tre. Det var en omställning att jobba med tjejer och spelare som hade ett sånt driv, det stötte jag aldrig på i min egen karriär. Det var unikt, säger Andrée som även har tränat Djurgårdens herrar i Allsvenskan och det finska damlandslaget.

 

Fakta/Andrée JeglertzFödd: 14 februari 1972.

Spelarkarriär: Husie IF, Malmö FF, IFK Trelleborg, Umeå FC, IFK Hässleholm, Gimonäs CK. Totalt 25 allsvenska matcher och 3 U21-landskamper.

Tränarkarriär: Gimonäs CK 2003 (division tre), Umeå IK 2004–2008 (damallsvenskan), Djurgårdens IF 2009, Finlands damlandslag 2010–16, Umeå FC 2017–

Meriter som tränare: SM-guld i damallsvenskan med Umeå IK 2005, 2006, 2007 och 2008, seger i Svenska cupen med Umeå IK 2007.

Relaterade artiklar