Laddar

Galen prisutveckling på bostäder i Trelleborg

Köpte du en lägenhet i Trelleborg för fem år sedan? Grattis! Då kan du tjäna dig en hacka när du säljer.

delningar

Bostadsrättsmarknaden i Trelleborg har de senaste fem året har varit glödhet, det visar en ny undersökning från Fastighetsbyrån. Det är först nu som prisnivåerna börjar att plana ut enligt undersökningen.

– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga och i vissa fall extrema prisökningar. Låga räntor och bostadsbrist är de främsta faktorerna bakom de stigande priserna. Vi såg en rush på marknaden innan amorteringskravet infördes i juni 2016. Efter det har det lugnat ner sig något men det är först nu vi börjar se de ordentliga effekterna av striktare utlåning. Att priserna planar ut är en sund utveckling, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Den som köpte en lägenhet för fem år sedan har med andra ort gjort en godaffär. I Trelleborg har priserna ökat med 61% i snitt. Snittpriset på en bostadsrätt i Trelleborg är i dag 979 142 kronor, jämför med 609 445 år 2012.

Störst prisökning står en annan kommun på Söderslätt för. I Svedala har priserna ökat med hissnande 160% eller 759 741 kronor. Där kostar en bostadsrätt runt 1,2 miljoner i snitt.