Laddar

Fyra trelleborgare utsatta för bedrägeri

Fyra olika trelleborgare anmälde igår bedrägerier till polisen i Trelleborg.

delningar

Det ena bedrägeriet polisanmäldes av en man som efter att ha sett en film på CSN:s hemsida, där Bill Gates intervjuades, klickade på en annons och köpte sedan mjukvara för 250 euro. Efter dess ska han sedan ha blivit uppringd runt 35 gånger från ett utländskt nummer där de bland annat bett om kopior av hans körkort. Han misstänker därför att det rör sig om brottslig verksamhet.

Ett annat bedrägeri har anmälts av en kvinna efter att någon ska ha beställt varor till ett värde av 4425 kronor i hennes namn. Hon hämtade aldrig ut varorna och har inte betalat räkningarna som dök upp i brevlådan. Trelleborgspolisen rubricerar brottet som olovlig identitetsanvändning och datorbedrägeri.

Ett trejde har anmälts av en man som fått en parkeringsbot hemskickad till sig efter att ha haft bilen i Valengallerians parkeringshus. Mannen ska dock aldrig ha lämnat bilen och misstänker därför att den är falsk. Boten var på 400 kronor.

Ett fjärde bedrägeri ska ha drabbat en kvinna i 70-årsåldern. Kvinna upptäckte  nämligen att någon hade tagit ut 5300 kronor från hennes konto, från en automat i Trelleborg, när hon fick hem ett kontoutdrag från banken.

Relaterade artiklar