Laddar

Från Tokyo till Trelleborgen: ”Stort intresse”

Trelleborgens borgarfru Ylva Kristina Ekelund fick under fredagen ta emot långväga gäster. Den japanska delegationen var väldigt intresserad av kommunens och borgens historia.

delningar

I veckan har Trelleborg haft långväga besök. En delegation från Japan har besökt staden för att se hur de arbetar med äldreomsorgen. Under veckan har de varit på flera möten och tagit med sig inspiration och idéer för att förbättra vården på sitt privata företag i Tokyo. Men det var inte bara stadens gedigna arbete som lockade de långväga gästerna, utan även vikingar.

– Jag fick ett samtal om att de japanska gästerna jättegärna ville komma och se vikingar och Trelleborgen. Det är klart man ska göra det, det är unikt att ha ett borg så här centralt, säger borgfrun Ylva Kristina Ekelund som agerade guide.

Mötet uppskattades av den japanska delegationen som fick lära sig mycket om hur vikingarna levde i Trelleborg och om stadens historia. Ylva Kristina är inte förvånad över det stora intresset.

– Vikingatiden är en fantastiskt spännande tid. Det hände väldigt mycket under en kort period. Det är en viktig del i vår historia och det märks att det är ett stort intresse när även den japanska delegationen ville hit.

   

Relaterade artiklar