Laddar

Förslaget: Så kan Skyttsgården förvandlas till en ny mötesplats

Skyttsgården på Östergatan kan snart förvandlas till ett kulturcentrum. Nu ligger ett förslag som Kommunstyrelsen ska ta ställning till. Förslaget innebär bland annat replokaler för band, en filmverkstad och nya lokaler för föreningen Gamla Trelleborg.

delningar

Trelleborgs gamla museum Skyttsgården har länge stått tomt och kostar i nuläget kommunen 1,9 miljoner kronor per år. 24Trelleborg har tidigare skrivit om att kultur- och fritidsnämnden vill göra om byggnaden till en mötesplats för kultur och föreningar.

– Vi vill skapa en plats för föreningsverksamheter. Målet är att bland annat ha replokaler för körer och rockband. Vi skulle gärna vilja ha en fritidsgård och träffpunkter för trelleborgarna, sa Jörgen Flink, chef för kultur och fritidsförvaltningen, i augusti till 24Trelleborg.

Nu ligger ett förslag på bordet som Kommunstyrelsen ska ta ställning till i nästa vecka. På ritningarna för förslaget syns bland annat lokaler för föreningen Gamla Trelleborg, replokaler för band, en filmverkstad och en biblioteksfilial.

 

Enligt förslaget ska husets fyra våningar delas upp för de olika ändamålen. Entréplan ska användas till publika verksamheter, andra våning till föreningsverksamheter, våning tre till kultur och fritidsförvaltningen och källarplan till replokaler för band och körer.

På marken utanför Skyttsgården vill fritidsförvaltningen undersöka möjligheten att i framtiden kunna anlägga bland annat boulebanor eller en minigolfbana.

Drömmen är att den nya Skyttsgården ska kunna stå klar 2019. Men först behövs ett beslut i Kommunstyrelsen. Eftersom Skyttsgården redan idag kostar kommunen mycket pengar skulle den ökade kostnaden bli väldigt liten, samtidigt som den gör en stor samhällsnytta, menar kultur och fritidsförvaltningen.

Se faktarutan för mer information. 

Förslaget om ombyggnationen av Skyttsgården

Filmverkstad med bio

Gallerier/konstutställningar

Föreningen Gamla Trelleborg

Föreningsrådet

Personalrum till Socialförvaltningen

Bokningsbara konferensrum

Flexibel konsert/teater/utställnings/föreläsningssal i det lilla formatet

En biblioteksfilial med ”Öppet arkiv”

Fritidsgård och Öppen verksamhet för äldre

Personalrum

Reception/vaktmästeri (Bemannas av LSS)

Café (Drivs av LSS)

Stor möteslokal

Väggytor för konst

Tänkbar lokal till föreningen RSMH

Patrik Nilssons skomakarmuseum (I Petters hus)

Sjöfartsmuseet (I Annexet)

Relaterade artiklar