Forna trelleborgaren debuterar: ”Kallar det gay hiphop”

Foto: Press.

Släppte sin första skiva – nu väntar Europaturné.

delningar

Rapparen Boris Jelic från Malmö, som tidigare bott i Trelleborg, har nu släppt sin debutskiva. Skivan har fått namnet ”Do Or Die” – och Boris Jelic berättar att skivan kom till i Berlin. 

– Det har varit en lång process. Jag har alltid hållit på med musik. Men att släppa en skiva var inget som var planerat. Jag flyttade hem från Stockholm och sedan till Berlin där jag bodde i tolv månader. Det låter kliché men det var en resa som jag verkligen behövde för att hitta både mig själv och mitt sound. Det var även där jag började skriva på albumet på riktigt, säger han. 

Musikmässigt är han inspirerad av flera vilt skilda genrer. Han blandar Heavy metal, dansant popmusik och hiphop till något som han själv kallar för Gay hiphop. 

– På något konstigt sätt har jag lyckats blanda alla tre. Det är Brittney Spears, Marilyn Manson och hiphop i ett. Jag kallar det gay hiphop för det identifierar mig. Jag ser mig som en "free spirit" och jag tror på frihet och att få utrycka mig som jag vill. Gay hiphop är en blandning av två helt olika kulturer, tillsammans blir det frihet för mig, säger Boris Jelic. 

Hiphop är traditionellt en genre som domineras av hetrosexuella män och genren har stundtals även fått kritik för homofobi. 

– Jag tror jag får respekt för jag rappar om saker som många kan relatera till. Låten "Problematic" på skivan till exempel handlar om hur det är att vara förtryckt av samhället. I just mitt fall handlar det om att jag som homosexuell inte tas på allvar. Man kallas oss dramatiska och att vi överdriver. Men jag vill inspirera och motivera även andra kulturer och förtrycka människor att stå upp för sig själva, säger Boris Jelic. 

Nu i höst väntar en Europaturné på några av de största gayklubbarna runtom Europa, men enligt Boris Jelic är det här bara början. 

– Spelningarna bokades innan någon ens hört skivan. Det här är bara början på vad som kommer att komma senare. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar