EXTRA: Skatteåterbäringen – miljardregn över tusentals svenskar

Foto: Riksbanken/Arkiv.

Nu börjar återbäringen för de som deklarerat på papper att betalas ut.

delningar

Under augusti får 425 000 personer dela på tre miljarder kronor i skatteåterbäring. De personerna som nu får sitt slutbesked är dels de som deklarerat på papper och dels de som deklarerat digitalt men har kvarskatt eller missade att anmäla konto till juni-utbetalningen. 1,4 miljoner personer har fått besked om kvarskatt på totalt 14 miljarder kronor.

För den som anmält konto sker utbetalningen den här veckan och för den som inte anmält konto för utbetalning ligger återbäringen kvar på skattekontot, då Skatteverket inte längre skickar ut avier automatiskt.

– Allt färre får sin skatteåterbäring i augusti. De allra flesta deklarerar numera digitalt. Totalt har 6,4 miljoner deklarerat digitalt i år och bland dessa har cirka fyra miljoner personer redan fått dela på cirka 30 miljarder kronor i skatteåterbäring, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

FAKTA

Fakta: Skatteåterbäring

- De som redovisat näringsverksamhet får sitt slutskattebesked i början av september.

- Senast den 12 november ska kvarskatten vara inbetald till Skatteverket, för den som får sitt slutskattebesked nu i augusti och har skatt kvar att betala.

Skatteåterbäring och kvarskatt i siffror

Nu i augusti delar 425 000 personer på tre miljarder kronor i skatteåterbäring, främst de som deklarerat på papper.

Samtidigt

Redan i april fick nära 900 000 personer som har digital brevlåda och deklarerade digitalt senast den 28 mars drygt 6,8 miljarder i skatteåterbäring.

Tre miljoner personer som deklarerat digitalt senare, gjort ändringar eller saknat digital brevlåda, delade på 22 miljarder kronor i återbäring i juni.

6,4 miljoner personer deklarerade digitalt. 2,7 miljoner personer har digital brevlåda.

Källa: Skatteverket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar