EXTRA: Premiären på Vångavallen i fara - Nyheter i Trelleborg - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

EXTRA: Premiären på Vångavallen i fara

Den allsvenska premiärmatchen på Vångavallen kan ställas in.

delningar

Trelleborgs FF känner oro inför den allsvenska hemmapremiären mot IFK Göteborg. Just nu finns det en stor risk att matchen behöver flyttas till Malmö, precis som premiären 2011, rapporterar Kvällsposten.

För att det ska tillåtas spel på Vångavallen måste arenan vara huligansäker. Enligt beräkningar landar notan för det jobbet på sex miljoner kronor. Nu är den stora frågan om allt hinner åtgärdas före den 1 april, då IFK Göteborg kommer på besök.

Vid en nätverksträff som TFF anordnade i onsdags framkom att det fortfarande inte är klart var premiären kommer spelas.

– Vi hoppas att grabbarna skall få återvända till en arena i full utveckling. Men så här 53 dagar innan avspark saknas tyvärr flera delar, förklarade Mattias Kronvall på nätverksträffen tidigare i veckan.

– Kraven för att arrangera allsvenska matcher är som vi vet hårda och fokus ligger på säkerheten. Med indikationer på en bortapublik från Göteborg på mellan 1500 och 2000 personer är förhoppningarna stora att kunna spela premiären i Trelleborg.

TFF skriver på sin nätverkssida att spel i Malmö – eller spel inför ett mindre antal åskådare – är möjliga scenarion som kan inträffa om anläggningen inte blir godkänd.

Relaterade artiklar