Laddar

Enkla tipsen: Så ökar du priset på bostaden

Homestyling-experten Anna Wallin avslöjar fem lätta sätt att öka priset på din bostad.

delningar

Bostadsmarknaden har börjat vakna till liv för året.

Hela 65 procent av svenskarna tycker själva att de har bristande kunskaper i att styla sin bostad inför en försäljning.

Samtidigt är nästan hälften överens om att mindre insatser för att visa bostaden från sin bästa sida, skulle öka slutpriset med tio procent eller mer, enligt en ny undersökning av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Därför har Anna Wallin, homestyling-expert och grundare av företaget Homesthlm, satt ihop en lista med fem tips för hur du ska styla din bostad inför försäljningen.

Fem tips för att styla bostaden inför försäljningen:

1. Snygga upp. För mycket saker på en visning kan ge ett rörigt intryck. Försök att minimera antalet möbler och prylar utan att se alltför tomt ut. Måla över eventuella avskavningar, spika fast lister och se till att bostaden är ordentligt städad.

2. Var neutral. På en visning är det viktigt att så många som möjligt ska kunna känna sig hemma i din bostad. Alla har vi olika stilar och inredningsfavoriter. Därför är det bra att ge en neutral känsla. Använd exempelvis vitt, grått, svart och beigt framför mer gälla färger.

3. Lys upp på rätt ställen. Genom många och svagare lampor får bostaden ett mysigare intryck utan att kännas murrigt. I sovrum och vardagsrum kan belysningen vara svagare än i exempelvis kök och hall.

4. Tänk på första intrycket. I hallen kan det vara bra att lägga lite extra krut. Tänd några, ljus och ställ fram gröna växter om det passar. Med en välkomnande hall får visningsbesökaren en bra första känsla som han eller hon tar med sig in i resten av bostaden.

5. Glöm bullar och paprikor. Det är hög tid att avliva myten om att kanelbullsdoft eller badkaret fullt av paprikor skulle få spekulanterna att lägga ett extra bud på din bostad. Var dock vaksam på andra lukter. Vädra ut och se till att städa kyl, frys och andra förvaringsutrymmen – dessa kommer garanterat att öppnas under visningen.

Relaterade artiklar