Laddar

Ebba är Trelleborgs hopp i Yrkes-SM

Ebba Gréen från Trelleborg är en av alla unga talanger som ska tävla i Yrkes-SM i slutet av april. I tävlingarna för hudterapeuter kommer hon att möta flera av hennes vänner. "Det är klart att det kommer bli lite speciellt" säger hon.

delningar

Mellan den 25 och 27 april arrangeras Yrkes-SM i Uppsala. En av dem som ska tävla är trelleborgaren Ebba Gréen. Till vardags utbildar hon sig till hudterapeut på Gilda Skolan i Malmö. I SM för hudterapeuter så kommer hon att möta flera av sina klasskamrater.

– Det är klart att det är lite speciellt att tävla mot varandra. Men vi har sagt att vi är vänner innan vi går in i tävlingsrummet, då blir vi konkurrenter. Efter tävlingen så är vi vänner igen, säger Ebba Gréen och fortsätter.

– Skolan håller väldigt hög klass, så går man där så är man duktig. Det gör att vi hela tiden utvecklar varandra.

Vad är ditt mål i tävlingen? – Målet är att det ska gå så bra som möjligt, förhoppningsvis att jag hamnar i topp tre.

Under SM kommer deltagarna att ha deltävlingar i ansiktsbehandlingar, nailart, massage, skrubb, manikyr och make-up. Sedan koras en vinnare som ska få representera Sverige i Yrkeslandslaget.

– Det hade varit jätteroligt att vinna och få representera Sverige. Men det är väldigt många duktiga deltagare med, så jag ska göra mitt bästa och hoppas på att det räcker långt.

Tävlingarna blir även bland de sista hon gör med skolan. Om några månader tar hon examen och ska ut i arbetslivet.

– Det hade ju passat fint med en SM-medalj nu. Det hade öppnat några dörrar, säger Ebba Gréen med ett skratt.