Laddar

E-handlarna flaggar för kaos: "Försäljningen har ökat lavinartat"

Postombuden fick problem förra året. - Foto: Mostphotos

Tror inte att de kommer hinna med.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Stora köptider som Black Friday och jul närmar sig med stormsteg. Men förra årets lavinartade ökning av försäljningsvolymer vid Black Friday – hela 51,1 procents ökning – ledde till att dagligvaruhandelns postombud fick ta rejält med stryk och e-handlarna fick kämpa med att jaga rätt på paket. Situationen ledde till att flera butiker har hoppat av eller hotat att hoppa av som ombud. Det rapporterar dagenshandel.se

– Vi överlever, men det är på marginalen, sa Mikael Pettersson, butikschef på Stora Coop i Orminge till Fri Köpenskap förra året.

Coop och Ica har under året tagit tag i problemet och omförhandlat sina avtal för att förhindra att en liknande situation uppstår igen. Bland annat ska en förändrad ersättningsnivå göra det möjligt att tillsätta mer personal. Men e-handlarna är inte säkra på att det räcker. Johan Saxne är marknadschef på Bauhaus och han tror på ännu mer kaos i år.

– Försäljningen har ökat lavinartat även i år, och vi har ingen anledning att tro något annat än att det blir en lika stor om inte ännu större ökning i år. Våra siffror tyder på det, säger han till dagenshandel.se

–  Det kommer att bli ännu mer kaos i år. Förhoppningsvis blir konsumenterna lite bättre på att sprida ut sina leveranser över en längre tid, och det kan vi göra vårt bästa för att uppmuntra. Men i stora drag blir principen densamma. Kraftiga volymökningar, fortsätter han.

Relaterade artiklar