Laddar

Dystra beskedet: Storkedjorna dissar Trelleborg

Trelleborgarnas stora önskebutiker ser inte ut att bli av, i alla fall inte på ett tag. "Tyvärr finns i dagsläget inga planer för att öppna en butik i Trelleborg" säger Lagerhaus

delningar

24Trelleborg har tidigare publicerat en artikel med Trelleborgarnas önskemål. Några av de populäraste önskemålen där var butikerna Indiska, Lagerhaus, Panduro och Cubus. 

Vid en rundringning till företagen lämnas dock ett dystert besked till trelleborgarna. Ingen av kedjorna har några planer på att etablera sig i Trelleborg i nuläget.

Vi blir väldigt glada för att trelleborgarna vill ha Lagerhaus. Tyvärr finns i dagsläget inga planer för att öppna en butik i Trelleborg, men vi håller tummarna för att det kan bli så i framtiden, säger Maria Lofjärd på Lagerhaus.

En förklaring till beskeden är att Trelleborg är på gränsen att vara för litet.

– Ofta när man pratar med de stora butikskedjorna om deras strategier, brukar man säga att 50 000 invånare är en magisk gräns. Fler invånare är en del i pusslet och vi har som mål att nå 50 000 år 2028, har Trelleborgs näringslivschef Ulf Bingsgård sagt i en tidigare intervju med 24Trelleborg.

Den enda butik som har öppnat dörren på glänt till Trelleborg är Cubus.

– Tyvärr har vi inga planer i dagsläget på att öppna en butik i Trelleborg, mycket av det är även avhängt till lokalmöjligheter och så vidare. Det är något som kan ändras. Förhoppningsvis kommer det en butik i Trelleborg i framtiden, säger Gabriella Holm, marknadskoordinator på Cubus via ett mail.

Fotnot: Butikerna Zara och New Yorker har inte lämnat något svar på om etablering i Trelleborg.