Laddar

”Det är min sista chans att få spela i Allsvenskan”

Han har varit en av Superettans mest målfarliga anfallare. Nu är Salif Camara Jönsson 180 minuter från drömmen om Allsvenskan. "För min del kommer det krigas till det inte finns något kvar" säger han.

delningar

Han har varit i skyttekung i klubbar som Lunds BK, FC Rosengård och nu Trelleborgs FF. Men karriären har aldrig tagit fart ordentligt och 34-åringe Salif Camara Jönsson har fortfarande inte fått spela en allsvensk fotbollsmatch. Efter en lång karriär i de lägre seriesystemen i Sverige han 180 minuter från drömmen om Allsvenskan.

– Det är klart att man inser att det här antagligen är sista chansen för att få spela i Allsvenskan. Nu står man inför drömmen och vi har allt i egna händer. För min del kommer det krigas till det inte finns något kvar och jag är övertygad om att hela laget har samma tankesätt, säger Salif Camara Jönsson och fortsätter.

– Jag är taggad redan nu, bara man tänker på det så pirrar det till så klart. Det är en av de största matcherna som många av oss kommer att spela.

Vad behöver ni göra taktiskt för att kunna nå Allsvenskan? – Patrick (Winqvist, tränare reds. anm.) kommer att lägga upp taktiken för matcherna, så det är egentligen hans fråga. Men vi kan inte gå ut och göra samma misstag som vi ibland gör i Superettan. Det gäller att vi är solida bakåt och sätter de chanser vi får. Annars kommer det bli jäkligt tufft.

– Vi har alla möjligheter att vinna, men då måste vi göra de bästa matcherna på hela året.

Trelleborgs FF möter Jönköping Södra i kvalet. TFF inleder på hemmaplan den 15 november och spelar på bortaplan i Jönköping den 19 november.

Relaterade artiklar