Laddar

”Det är ändå Sveriges bästa lag som står på andra sidan”

Malmö har fått en fiaskostart på säsongen. Men TFF-tränaren Patrick Winqvist hyllar ändå motståndarna inför Skånederbyt på Vångavallen.

delningar

På söndag ställs Trelleborgs FF mot Malmö FF i ett Skånederby på Vångavallen. Men det är två lag med spelmässiga problem som ställs mot varandra. Trelleborg har inte lyckats göra Vångavallen till sin hemmaborg och Malmö FF, som är storfavoriter till guldet, har öppnat säsongen svagt.

Trelleborgs tränare är därför försiktigt optimistisk inför matchen.

– Det är klart att vi kan gynnas av deras kräftgång just nu, men samtidigt så är det i mina ögon ändå Sveriges bästa lag som står på andra sidan. Så det gäller att vi gör vårt jobb om vi ska lyckas ta poäng av dem, säger Patrick Winqvist och fortsätter.

– Det gjorde vi inte mot Häcken. Vårt presspel fungerade inte i den matchen och vi spelade inte alls som vi vill göra. I dagarna har vi pratat mycket om att vi måste spela bättre som ett lag för att kunna ta poäng i allsvenskan.

Matchen är speciell för många spelare. Bland annat Marko Johansson, Erik Andersson och Winqvist själv har tillhört Malmös organisation.

Har ni några fördelar av att känna deras organisation så väl? – Jag har sett alla Malmös matcher i år och skulle jag välja ett lag jag har bäst koll på så är det Malmö. Men i dag är alla tränare så pålästa och har koll på varandra så jag tror inte att vi gynnas på det sättet. Malmö har brister, precis som alla andra lag, och det gäller för oss att utnyttja dem på bästa sätt.

Många fans ser detta som årets match, är det samma för er ledare och spelare? – Det är klart att det är en speciell match och det kommer att bli en fantastisk inramning. Några har säkert längtat efter den här matchen, men för egen del tar jag den som vilken match som helst.

Matchen mellan Trelleborg och Malmö startar 17:30 på söndag.

Relaterade artiklar