Laddar

De bakar Trelleborgs godaste pizzor: ”Här är hemligheten”

Pizzeria Victoria levererar Trelleborgs godaste pizzor, enligt Tripadvisor – och nu avslöjar ägaren Adel Yasdin att han vill bjuda trelleborgarna på en helt ny pizza.

delningar

Adel Yasdin sålde sin salladsbar i Malmö för att tillsammans med sin bror, Amer Yezdin, stråla samman i Trelleborg och ta över Pizzeria Victoria i februari 2016. Efter en ordentlig renovering fick pizzerian ett ansiktslyft och knappt ett år senare är man av flera sajter ansedd som kommunens bästa pizzeria.

– Det är jättekul och hemligheten är att ständigt utvecklas, och våga testa nytt. Vi är inte rädda för att ändra om i menyn om kunden önskar det. Vi frågar alltid våra kunder vad de tycker och tänker. Allt handlar om att våga och försöka sticka ut.

– Innan vi öppnade pizzerian så kollade jag igenom allt på Internet, från amerikanska till italienska pizzor och vad de bästa pizzeriorna erbjöd. Sedan försökte jag ta det bästa och lyssna på kundernas önskemål, och testa mig fram.

Han flyttade till Sverige 2007 och hans bror lämnade Tyskland för Trelleborg förra året, i samband med öppningen av pizzerian.

– Det är fantastiskt att jobba med min bror. Vi är som bästa kompisar och trots att han bara har bott här i ett år så tar han redan emot kunder, svarar i telefon och lär sig språket. Allt handlar om vilja, säger Adel Yasdin.

Sedan avbryts intervjun under ett kort ögonblick. En av gästerna passerar förbi, ”Radio Voice” som Adel Yasdin kallar honom, för att berätta att det är Trelleborgs bästa pizzeria.

– Haha. Han är en av mina stamkunder. Jag kallar honom för det på grund av hans röst, det är en riktig radioröst som kommer göra honom rik. Det är viktigt att man har bra kontakt med sina kunder, säger Adel.

Hur är det att driva en pizzeria? – Det är speciellt. Man måste älska en pizzeria för att kunna driva en. Det är ett slitsamt, men väldigt socialt jobb. Man får träffa unga och gamla, och allt från glada personer till de som har det lite svårare.

Får du tid till familjen? – Det är det svåraste med att driva en pizzeria. Jag har en son som är tre år gammal, och en liten flicka på gång också, och det är långa dagar på en pizzeria. Men det går att få ihop det, och jag tar ledigt ibland.

Adel Yasdin drömmer om att öppna fler restauranger i Trelleborg, och att ständigt bjuda kunderna på något nytt. Han hämtar influenser från världens alla hörn och berättar att han gärna vill erbjuda något helt nytt till sommaren.

– Jag vill göra en norsk pizza, en laxpizza. Ingen har det, men man vet ju inte hur folk kommer att reagera. Jag har ätit det i Norge och det är fantastiskt gott. Man kan lägga på rå lax, rökt lax och så vidare.. Jag kommer att testa det, kanske redan till sommaren när det är mycket turister här.

Vilken pizza är mest populär? – Det klassiska är ju på söndagar när folk beställer kebabpizza, förmodligen för att alla i Trelleborg är bakis då, skrattar Adel och fortsätter:

– Annars är det Formaggio med flera ostar och de vanliga pizzorna; Vesuvio, Hawaii och Capricciosa.

När intervjun börjar närma sig sitt slut har Pizzeria Victoria fyllt sina 17 sittplatser med hungriga skolungdomar. Adel då? Han har redan hunnit lämna intervjustolen för att hinna hälsa alla välkomna.

– Det är lite stressigt nu. Ska vi avsluta med en bild på mig och ”Radio Voice”?

Och så får det bli.

 Adel Yasdin med ”Radio Voice”. Foto: Martin Persson