Laddar

Dannegården fyller år – firar med nybyggnation

Hotell Dannegården har gått från att vara konkursdrabbat till att bli ett populärt tillhåll för trelleborgarna. Nu firar hotellet fyra år under ledning av familjen Ivholt. Nu ger man sig själv en fin födelsedagspresent.

delningar

Hotell Dannegården var under många år ett konkursdrabbat hotell. Men för fyra år sedan tog Katarina Ivholt över och sedan dess har skutan vänt. Trots att hon var helt ny i hotellbranschen skapade hon ett hotell som hon som gäst skulle uppskatta.

Nu är Dannegården ett populärt konferenshotell och restaurang Strandgatan32 ett populärt tillhåll för trelleborgarna. Själv blickar hotellägaren tillbaka på åren med glädje.

– Jag kunde aldrig tro att det skulle gå så här bra om jag ska vara ärlig. Jag är enormt tacksam och lycklig för all personal och alla gäster som kommer hit. Det är verkligen jätteroligt, säger Katarina Ivholt.

Framgången ligger i en stark marknadsföringsstrategi, skapandet av ett stort nätverk och att hon lyckats skapa en populär restaurang till hotellet.

– Det är många som tror att det här bara är ett hotell. Men vi startade upp restaurang Strandgatan32 för att erbjuda en bra restaurang för trelleborgarna. Nu har vi blivit väldigt populära för högklassig mat, men jag hoppas vi kan få in ännu fler av trelleborgarna, säger hon och fortsätter.

– Dannegården har fortfarande ett rykte om att servera dyr mat med små portioner. Vi jobbar fortfarande väldigt mycket för att tvätta bort den stämpeln. Vi vill vara Trelleborgs mötesplats med god mat till våra gäster.

 

Hotellet kommer att ge sig själv en välbehövlig födelsedagspresent. I december börjar byggnationen av en ny entré. Projektet ska stå klart i vår och förhoppningen är att kunna erbjuda gästerna ett bättre bemötande.

– Det kommer bli en ny reception och bar i en tillbyggnation på cirka 80 kvadratmeter. Vi kommer kunna välkomna kunderna på ett helt nytt sätt. Jag tror det kommer att bli ett stort lyft för hotellet och restaurangen.

Framtiden ser även i övrigt ljus ut. Trelleborgs planer med den nya Kuststaden kommer hjälpa hotellet i framtiden.

– Det hade varit fantastiskt med mer rörelse här nere. Nu ligger vi lite utanför staden men projektet skulle göra oss mer centrala. Det är klart att det vore positivt, nu hoppas jag bara att planen håller, säger Katarina Ivholt och fortsätter.

– Det händer så mycket kul i Trelleborg just nu. När vi är ute och nätverkar pratar så många om vad som händer här. Det gör såklart att många blir nyfikna och gärna lägger konferenser här också.

Trelleborgarna lär med andra ord få se många födelsedagar passera innan hotellet är ute till försäljning igen.

Relaterade artiklar