Laddar

Citysamverkan kraftsamlar efter nya inbrott: ”Måste motverka detta”

Flera inbrott har skett de senaste veckorna på Algatan. Nu vill Citysamverkan motverka problemen med affischer. "Det kan låta banalt, men kanske är det en sådan liten grej som kan förhindra ett fjärde inbrott" säger Cityledare Lotta Wahlqvist.

delningar

Tre näringsidkare i centrala Trelleborg har på kort tid utsatts för inbrott. Alla fallen har skett på liknande sätt. Någon kastar in en sten genom fönstret eller dörren, och springer sedan in och tar kassan.

Nu meddelar Trelleborgs Citysamverkans Lotta Wahlqvist att man kommer vidta åtgärder för att minska inbrotten.

– Sedan jag började i som Cityledare i höstas så har det varit återkommande diskussioner om att det är mörkt i stad och att det bjuder in till inbrottsmöjligheter. Som alla vet så efterlyser vi mer lampor på Algatan, men vi vill också försöka motverka det här med små medel, säger hon och fortsätter.

– Eftersom tjuvarna endast verkar vara intresserade av kassan, så kommer vi trycka upp lappar där det står ”Vi har inget i kassan, det är inte lönt att göra inbrott här”. Det kan låta banalt, men kanske är det en sådan liten grej som kan förhindra ett fjärde inbrott.

Citysamverkan kommer även inom kort att hålla ett möte med polisen och Trelleborgs kommun för att tala om hur man kan hindra fler inbrott.

– Vi måste motverka detta. Vi vill inte ha ett fjärde inbrott, säger Lotta Wahlqvist.

Relaterade artiklar