Laddar

Cityledaren drömmer om en internationell matmarknad i Trelleborg

Trelleborgs Cityledare jobbar för att skapa en kulinarisk fest i centrala Trelleborg. ”Jag skulle gärna göra det tillsammans med lokala aktörer här i staden” säger Lotta Wahlqvist.

delningar

Trelleborg kan komma att få en ny matfestival i höst. Trelleborgs Cityledare Lotta Wahlqvist berättar för 24Trelleborg att hon drömmer om att arrangera någon typ av matmarknad redan i år.

Kommunen har tidigare haft besök av International Street Market som turnerar runt i landet. Cityledaren utreder nu möjligheten att få till ett stopp i Trelleborg i år, alternativt arrangera en matmarknad på egen hand.

– Jag har lite tankar om att skapa en internationell matmässa i Trelleborg. Jag skulle gärna göra det tillsammans med lokala aktörer här i staden. Det finns väldigt mycket internationell mat i Trelleborg som skulle kunna samlas på en sådan här mässa.

Vad är det just med en matmässa som intresserar dig? – Jag fick den idén för flera år sedan. Mat förenar alla människor och olika kulturer. Jag tror att det skulle uppskattas i Trelleborg.

En eventuell matfestival skulle kunna arrangeras till hösten.

Relaterade artiklar